• HIrtelen melegedés mindkét lábban - egy kis módosítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A minap írtam Önnek a barátom mindkét lábában történő hirtelen felmelegedéssel kapcsolatban. Válaszát már megkaptam, amit szeretnék ezúton megköszönni, , azonban sajnos egy szemernyit módosítanék az előző levélben írtakon (lent olvashatja az előző levelemet), hogy ez a jelenség kifejezetten csak nyáron fordul elő nála, tehát nem csak szimplán melege van ilyenkor, hanem extrém meleg-égő érzést észlel a lábaiban. Nem tudom, hogy ez változtat-e valamit a javaslatain, mindenesetre azért leírtam. Várom válaszát! Üdvözlettel, Vajda Kata (Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő problémával fordulok Önhöz. Barátom mindkét lábában -főleg délutánonként-esténként- hirtelen meleg-égető érzés jelentkezik . Ez az érzés állítása szerint fájdalom nélküli, de nagyon zavaró-idegesítő. (Ilyenkor ideiglenes megoldást nyújt neki a hideg zuhany.) Már jó pár éve, gyakorta előfordul ez a kellemetlen jelenség nála, orvosnál is járt, de csak legyintettek rá, mondván ez nem komoly probléma. Remélem ezúton sikerül előbbre jutni ebben az "égető" ügyben. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a égő fájdalom témában

        Kedves Kata! A nyári panaszok miatt az jön még szóba, hogy esetleg dagad a lába a párjának, és rossz a vénás keringés, ez esetben javasolnám a testsúly optimalizálását, a Lioton gélt, a lábak gyakori felpolcolását, rendszeres mozgást, ha bírja viselni, akkor egyes fokozatú kompressziós harisnyát. Ha ez nem segít, akkor kivizsgálás jön szóba. B-vitamin szedése emellett szintén történhet, még ha nem is idegrendszeri oka van az égő érzésnek, ártani biztosan nem fog.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 09., 18:11; Megválaszolva: 2011. június 11., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: