• Viszér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!

        Szeretnék érdeklődni, hogy ha viszere egy 6-7 cm-es részen a lábszáram,akkor mi teendő? Mire kell figyelni?

        Édesapám lába tele van hatalmas nagy viszérkitüremkedésekkel.De, nem szoktunk erről beszélni, ezért nem tudok tőle erről semmit. Mit tehetek, hogy nálam ez ne alakuljon ki? Okozhat  szívrohamot vagy egyéb bajt?

        Köszönettel!

        36F

        WEBBeteg szakértő válasza a visszér témában

        Kedves Kérdező!

        A visszeresség szívrohamot nem okoz, de a visszér betrombotizálódhat, bgyulladhat, a vénás elégtelenség miatt kialakulhat fekély, stb.

        Javasolt a láp gyakori felpolcolása, vénatorna elsajátítása, kompressziós harisnya viselése, venotonikum típusú gyógyszer szedése, ezt illetően kérjék a háziorvos tanácsát!


        Kérdés: 2010-06-08 10:44:43; Megválaszolva: 2010. június 08., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! A következő probléma miatt kérném a tanácsát. 37 éves, kimondottan vékony testalkatú, nem dohányzó, egészségesen élő nő vagyok. Kb. 5 éve vettem észre először egy forró nyári napon, hogy mindkét...
        Tisztelt Doktornő! 20 éves, egészségesen élő, túlsúlytól nem szenvedő, nem dohányzó lány vagyok. Másfél évig szedtem a Milligest fogamzásgátlót, melynek vége egy, sok ülve tanulással teli vizsgaidőszak utáni, trombózis lett. A...
        Tisztelt Doktornő! Leiden mutációt mutattak ki nálam 9 éve, azóta Astrix-ot kell szednem 3-szor egyet naponta. Volt vénaműtétem is vénagyulladás miatt 9 éve. Azóta panasz és tünetmentes voltam mostanáig. Sajnos két hete a jobb lábamon a...