• Visszér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Nekem már vagy 20 éve viszeres a bal lábam, és egyre csúnyább. (A jobb is kezd, már seprű viszereim vannak azon is) A sipcsontomon van teljesen kidudorodva és a térdem belső részénél. Idáig nem fájt, bár voltam vele kb. 6 éve érgondozóban, ahol mondták, hogy visszafelé folyik a vér, és a fő ütőeret kell kivenni. De én ezt semmiképp sem akartam, ezért nem is foglalkoztam vele. (Anyukámnak is kidúdorodó viszerei vannak, de neki a lábán a térde alatt hátul, de őt sem műtötték meg, és nem is zsibbad a lába!) Nekem viszont mostanában zsibbad is és elkezdett kicsit görcsölni, ahogy az érszűkületeseknél szokott. Lehet, hogy már az van nekem is? Mit tanácsol? Mit tegyek vagy szedjek rá?   Muszáj a műtét, nincs valami gyógyszeres kezelés rá? Tudom, hogy sokat kellene mozognom, futni, úszni, biciklizni, de sajnos vidékről járok naponta Pestre, és semmire sincs időm, ráadásul ülök a munkahelyemen és a vonaton is. Nem tudom, mitévő legyek? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: egy kérdező

        WEBBeteg szakértő válasza a viszérfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos a visszérbetegség mellett kialakulhat artériás érszűkület is. Próbáljon meg 2x1 Detralex tablettát szedni, és II. kompressziós fokozatú harisnyát vagy fáslit hordani, és ha így sem enyhülnek a panaszok, akkor a visszérműtétet meg kellene csináltatni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 21:36:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: