• Visszér v. más betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 21 éves férfi vagyok. Körülbelül fél éve a bal térdem mögötti véna meg van duzzadva, illetve fokozott igénybevételre(még a járás is) duzzadással reagál. Ez az ér a vádlim közepéig jól láthatóan meg van nagyobbodva. A dolog akkor kezdett el zavarni amikor zsibbadás időnként enyhe szurkáló érzés jelentkezett. Mintegy fél éve ülőmunkát végzek, azóta fokozott merevség van a lábaimban. Előtte nem volt hasonló problémám, látszott ez a bizonyos ér de nem zavart ennyire mint most. Dohányzom de nem különösebben sokat, talán a dologban még közrejátszhat, hogy elég komoly lúdtalpam van és a cipőim amiket általában évente szoktam cserélni fél éven belül felveszik a lábam formáját. Talán a helytelen súlyeloszlás nyomást gyakorol arra a területre. Lúdtalpbetétem van de nem enyhül a tünet. Ezenkívül megfigyelhető, hogy a térd mögötti terület közepén az érben van egy elég furcsa U alakú kanyarulat talán ez elzárja vagy korlátozza a véráramlást és ez lehet a probléma forrása. Orvoshoz még nem fordultam de a közeljövőben valószínűleg felkeresek egy érsebészt. 1 hónapja elkezdtem gyógynövény kivonatokat tartalmazó zselés állagú visszérkenőccsel kezelni a területet amely a véráramlást segíti elő. A krém használ valamelyest de az olykor szúró fájdalom és a zsibbadás nem szűnik meg. Amennyiben tud valami biztató szakvéleményt, javaslatot mondani azt előre is megköszönöm. Várom válaszát, Tisztelettel Bakó Ádám

        WEBBeteg szakértő válasza a cysta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ülő munka, az ortopédiai problémáknak szerepe lehet a panaszok kialakításában. De lehet, hogy a térdben kialakult egy cysta, mely nyomja a vénás renszert, és ez okozza a panaszokat. Keressen fel érsebészt és ortopéd szakembert is, valamint szedjen naponta 2x1 tbl. Detralexet, és kenje a fájdalmas, zsibbadt területet Lioton géllel.

          Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 23:20:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: