• Lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / úr, Tavasz óta a bokám és az alsó lábszáram nagyon dagad. Sajnos előfordul, hogy már reggelre sem lohad le a püffedtség, és feszítő érzést érzek a lábfejekben és a bokákban. A körzeti orvos naplóvezetést javasolt, de én tavasz óta figyelem magam: a hétvégi pihenés után némileg csökken, de igazából sosem szűnik a dagadás. Állandó ülőmunkát végzek és szabadidőmben is kevés fizikai tevékenységet végzek. (minimális torna, házimunka, vásárlás, stb.) Megjegyzem asztma elleni gyógyszereket szedek, de ezeket csak szeptember óta: Symbicort, Nasonex. Túlsúlyom is van, de ez már évek óta. Mi lehet a probléma ? Köszönettel, Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Úgy gondolom, ún. essentialis lymphoedemája van, ami azt jelenti, hogy gyengébbek a nyirokerek, és mostanra dekompenzálódtak, érték el azt az állapotot, hogy nem tudják visszaszállítani a nyirkot a vénás rendszerbe. Sajnos ez a vénás rendszer zavarával is szokott társulni. Azt tanácsolom, próbáljon meg fogyni, de ami a legjobban segít a kézi és gépi nyirokmasszázs kezelés, és utána a kompressziós pólya viselése.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-19 23:09:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: