• Visszér: műtét vagy gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon sokszor reklámozzák a visszérre szedhető gyógyszereket ill. kenőcsöket, de azt soha nem ajánlják, hogy műtesse meg. Műtét esetén elvileg akkor nem kell a gyógyszer? Nem fáj, csak esztétikailag zavar, ill. a következményektől tartok (trombózis).

        WEBBeteg szakértő válasza a visszér, kezelés, visszérműtét témában

        Kérdésben egy nagyon fontos problémát érint. Mivel más az érdekeltsége a gyógyszeriparnak és más a sebészeteknek, ezért javaslom, hogy visszereit mutassa meg egy ilyen kérdésekben járatos angiológus-belgyógyásznak, vagy érsebésznek. Mondja el dilemmáját és korrekt választ fog kapni.

        Mikor már a tágult visszerek álláskor előboltosulnak, időnként fájnak, a kenőcs és a gyógyszer tüneti kezelés, és nem oki terápia. Ezt csak a tágult vénák eltávolítása tudja megoldani.

        Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-02 21:30:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: