• Visszeres láb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg! 33 éves vagyok. Évek óta a jobb oldali vádlim hátsó részén egy 2-3 cm-es szakaszon a visszér csúnyán kidudorodik.Űlőmunkát végzek. Aggódom, kell ezt kezelni? István

        WEBBeteg szakértő válasza a viszeres láb témában

        Kedves István!

        Visszérbetegsége mindenképpen kezelést igényel. Ez nem jelent feltétlenül műtétet, de az erek szakvizsgálatának szükségességét mindenképpen. Jelentkezzen bőrgyógyász, érsebész vagy belgyógyász érszakrendelésén. Itt a szükséges gyógyszeres, kenőcsös, rugalmas kötszeres kezelést is megkapja, valamint jótanácsokkal látják el, hogyan előzheti meg a tünetei rosszabbodását ülőmunkája ellenére.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász

         WEBBeteg szerkesztőség
        Tisztelettel!
        WEBBeteg szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2008-04-07 15:14:56; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:52

        Tudjon meg többet: viszeres láb
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktorúr,doktornő! A családba van visszérben szenvedő beteg.Nagyon vékony a lábamon a bőr és csúnyán kilátszanak az ereim.172cm magas és 74 kg vagyok.Ha egy picit is beütöm a lábam 5perc és csúnya lila.Sokat talpalok,szakács...
        Én most 26 éves vagyok.21 évesen szültem de akkor még nem jelentkeztek a visszerek.Már vagy 3 éve álló munkát végzek.Tavaly nyár óta kezd visszeresedni a lábam és már a combom is.Persze fáj is és valamikor viszket is.Nekem nem picik vannak...
        Most 2 hónapon belül másodjára fordul elő ,hogy a WC papíron friss élénk piros vért vettem észre.Semmilyen más panaszom nem volt.És félek hogy valami komoly bajom van.Remélem tud valami választ adni.Esetleg még számot tehet az is hogy napi...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy mi az a venoszklerózis és mikor alakul ki?
        Tisztelt Doktor Úr! 5 évvel ezelőtt mélyvénás trombózis volt a jobb lábamba. Nagyon sokáig úgymond visszajött a lábamba az a fájdalom amit a trombózisnál éreztem. Már jóideje szerencsére teljesen jó a lábam. Sportolok heti 4x...
        Üdvözlöm! A jobb lábam nagyon visszeres (kiugró visszerek vannak rajta), mostanában ugyan enyhén, de elég gyakran fáj is, gondolkodom a műtéten, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Pontosan hogy zajlik a műtét, mik előzik meg, mennyi...
        Jó napot. 7napja külső aranyerem van négy napja kenem de nem lett jobb. Először Doloproctal kentem most meg Reparonnal, melyik a jobb? Esetleg kenjem be belülről is? Külső aranyérre jó a kúp? 1 hét után ha nem múlik vagy esetleg még...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt. 1 évig szedtem Syncumar-t, de már nem kell szednem. Járhatok-e szaunába, termál meleg vizes gyógyfürdőbe és gyógymasszőrhöz?Köszönöm válaszát előre is!
        Szeretném megkérdezni, mennyi esélye lehet a "Xarelto 20mg" rendszeres szedése mellett egy esetleges újabb véna elzáródásnak? (Ma éjjel olyan jellegű -de enyhébb- fájdalmat éreztem, mint amikor egy éve, vena peronea-elzáródást...
        Tisztelelt Főorvos!Olyan problémám van hogy havonta egyszer kijön az aranyerem és olyankor kint is van egy jó hétig!Va,hogy sokszor ki is vérzik elég erősen!Olyan jó 4 cm hosszú és 1,5-2 cm széles!Voltam vele tavalyelőtt gasztróentológusnál...
        Jo napot kivanok!.Mi lehet az oka annak,hogy a kezfejemen levo erek csomosnak tunnek?
        Az utóbbi időben rengeteget hallani mélyvénás trombózis, tüdőembólia kockázatáról. Aggasztanak ezek a hírek. Szeretném megelőzni ezen betegségek kialakulását. Mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni? Esetleg gyógynövényeket enni vagy teákat...
        Üdvözlöm!Idén szeptemberben mélyvénás trombózisom volt(8évig szedtem fogamzásgátlót,4x tört el a lábújjam,de nem tudják mi váltotta ki)1hetes fekvést és 1hónap táppénzt eredményezett.Nekem nem volt folt a lábamon, kb 1-1,5 hete nagyon...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 hónapja volt egy kapuvéna trombózisom, amit hála Istennek sikeresen túléltem.Most Syncumart szedek. Orvosaim szerint mértékkel folytathatom a sportot, sőt javasolják is. 3 dologgal kapcsolatba lenne...
        Melyik alsó végtagban gyakoribb a mélyvénás trombózis és miért?
        Jó estét kívánok! Nem tudom, hogy bőrgyógyászati téma vagy sem, de szeretném megtudni, hogy pár hete észrevettem mind a két lábamon vagyis inkább a két láb belső részén, mintha vastagabb erek lennének, de csak néha fáj, de csak enyhén!...
        Üdvözlöm. Körülbelül 5 éve jött ki elsőnek az aranyerem , külső is , belső is , és akkora volt , mint egy bab szem , alig bírtam ülni , és sokáig kinn volt , utána mindig csak kisebb volt , de mostanában megint elkezdett nagy lenni ,...
        Lábamon piros foltok jelentek meg, és fáj is rendszeresen estére. Az orvos is megerősítette, hogy visszeres tüneteim vannak, hordjak gyógyharisnyát ill. zoknit, ajánlott lábtornát és Detralex tablettát. A harisnyák, zoknik ahhoz képest hogy...
        Egyre több hajszálér,seprűvéna jelenik meg a lábaimon ,még most nem annyira feltűnőek,de nagyon zavar,örököltem a családból. Milyen készítményt szedhetnék ellene? Megszűntethető-e gyógyszerrel?
        Szép Napot! Nekem sajnos 31 évesen nagyon csúnyán visszeres a lábam,családi örökség.3 héttel ezelőtt egy balesetben eldurrant egy visszércsomó a sípcsontomon.3 napot pihentem vele csak mert dolgoznom kellett,ez így ment 2 hétig de a 3.hétre...