• Visszér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szeretném kérdezni, hogy visszérbetegségre milyen gyógymódot tudna ajánlani? Műteni nem szeretném. Van-e olyan kenőcs, ami a visszahúzódását segitené? Köszönettel Nóra

        WEBBeteg szakértő válasza a viszér témában

        Kedves Nóra!

        Fontosak az életmódbeli változtatások, mint tartózkodni a nehéz fizikai munkától, a cipekedéstől, fontos a túlsúly megszüntetése, a rostokban gazdag táplálkozás. A sportok közül az úszás, a kerékpározás, a kondicionáló torna. A meleg ülővíznél előnyösebb a zuhanyozás, a váltott hideg-melegvizes zuhany. Magas sarkú cipőket és szűk ruhákat minél kevesebbet viseljen. Tartós ülésnél a lábait polcolja fel, és ha lehet az ágy láb felőli végét emelje meg.

        Ezeken túl fontos az ún. kompressziós kezelés, ahol a súlyosságtól függően I. vagy II. fokozatú rugalmas harisnyát vagy fáslit viselhet.Ennek az a szerepe, hogy segítse az izmok működését , és a szövetek között megrekedt vért csökkentse. Ha az előbbiek mellett a visszérbetegség panaszokat okoz, akkor jön szóba a gyógyszeres kezelés A gyógyszeres kezelés a visszérbetegséget nem gyógyítja, csak az azzal járó kellemetlen tüneteket (nehézláb-érzés, lábfájás, feszülés, éjszakai lábikra-görcs) mérsékli.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-24 17:27:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: