• melyvenas trombozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo estet. En augusztus vegen kaptam egy melyvenas trombozist a bal karomban. 5 honapja kint elek angliaban es warfarin-ra alitottak napi 5 mg az adag az INR-em 2.6..Szoval lenne par kerdesem: -Lehet e nekem futni sokat ? -Lehet e lazitanom? (Labra) -lehet e tornaznom a balkarommal is? - Es vegul tudna e olyan dolgot mondani vagy tanacsolni amiotol hamarabb feloldodik a ver rog? es hogy kb altalaban mennyi ido alatt szokott feloldodni? valaszat elore is koszonom

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Kérdező! Az augusztusban keletkezett vérrög a Warfarin szedése mellett már nem okozhat problémát. A sportolást lassan, óvatosan kell megkezdeni, ha nem okoz panaszt, akkor lehet emelni a teljesítményt, ugyanis a korábbi vérrög helyén csökkent áramlás lehetséges. fontosabb kérdés az, hogy genetikai vizsgálatok történtek-e, fenn áll-e ú.n. veleszületett thrombophylia betegség, ugyanis csak akkor lehet egy idő után elhagymi az alvadásgátló kezelést, ha bebizonyosodik, hogy nincsen genetikai háttere a thrombosisnak. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2013. február 10., 21:07; Megválaszolva: 2013. február 14., 01:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: