• Visszér egy tizenévesnél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! A lányom combjának elülső és hátsó részén is alig észrevehető lilás hajszálerek látszódnak; a térdhajlata alatti részen az erek mellé a bőrén apróbb ráncok és hurkák párosulnak. Ezt egy-két hete vettük észre, azóta egy alkalommal fájdalmakra is panaszkodott a vádlijában. Lehet szó visszérről? A lányom tizenhat éves, ezidáig tökéletesen egészséges tinédzser. Soha nem mutatkoztak még a keringésével való problémák. Karcsú, vagy inkább sovány, és kimondottan csontos lány. (160 centi magas és 44 kiló.) Iskolaidőben menzakaján nő fel, és igaz, nekem sem mindig sikerül itthon belegyömöszölnöm a napi zöldség- és gyümölcsadagját. Ráadásul több mint két hónapja "hangulatfüggő" jelleggel dohányzik. Az iskolában rendszeresen tornázik, és néha itthon is végez gyakorlatokat, heti egy alkalommal pedig úszni jár. A narancsbőr kialakulására való hajlamát nyilván tőlem örökölte. Én pedig küzdök visszérproblémával is. Elképzelhető, hogy genetikai úton örökölte ezt is...? Tehetünk ellene valamit - orvosi beavatkozáson kívül? Előre is köszönöm.

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a visszér témában

        A hajlam sajnos örökletes. Javaslom megfelelő testmozgást, étrendet, a meleghatás és álló testhelyzet kerülését. Üdözlettle dr Járányi


        Kérdés: 2011. december 12., 20:31; Megválaszolva: 2011. december 17., 00:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: