• Makacs hólyaghurut - szoptatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Négy hónapja szültem kisfiamat császármetszéssel, azóta sokszor fájdalmas a vizelés, utána is mintha égne a húgycsövem, előfordult hogy éjszaka sem tudtam aludni. Először Walirunal-t, majd kétszer hat napig Semicillin-t szedtem, majd Azibiot-ot írt fel a körzeti orvos, de a tünetek az átmeneti enyhülés után visszatértek. A higiéniára kiemelten figyelek, folyásom nincs (a szokásos színtelen-szagtalan) a vizeletem minta édeskés szagú lenne - egyébként 2X-es volt, fehérje, genny és nitrit is volt benne ahogy a rendelőben vizsgálták - sok folyadékot iszom a szoptatás miatt is, pl Laktoherb teát, melegen öltözöm, lázam nincs, a veséim nem fájnak szerencsére. Kérdésem, milyen kezelés lehetséges erre a fájdalmas, makacs problémára, szoptatás mellett? Még annyit, hogy kisfiam kb. fele-fele arányban tápszert is kap mert kezdetektől kevés az anyatejem. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a hólyaghurut témában

        Kedves Kérdező! Javaslatom a következő: 1.: vizelet tenyésztés, mellyel megtudnánk, milyen antibiotikumra érzékeny a baktérium (láthatóan a penicillin származékok nem hatásosak) 2.: ezalatt ha lehet, kellő mennyiségű anyatejet "beraktározni", kb. két hétre. 3.: a megfelelő -valószínűleg fluorokinolon származékú- AB-t szedni, mely gyógyszer szedése alatt, szoptatni nem szabad (szedés minimum 5 napig). 4.: a kúra után még várni 4-5 napot, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetéből 5.: kontroll vizsgálat, hogy a baktérium kipusztult-e 6.: ha igen, minden mehet a régi kerékvágásban Plusz: vörös áfonya kivonat fogyasztása a tünetek mérséklése végett.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. október 06., 21:50; Megválaszolva: 2011. október 08., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?