• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem rég here fájdalom miatt urológushoz fordultam. Elküldött vérvételre, hasisultrahangra. Szerinte a leletek teljesen normálisak. A hormonszint vizsgálaton az alábbi eredmények jöttek ki. LH: 4,6 0,8- 7,6 FSH: 5.8 0,7-11,1 Prolaktin: 138 53-360 Tesztoszteron totál: 8,3 5,5-25,2 Szexhormon- kötő fehérje (SHBG) 10,8 10,0 57,0 26 éves és 105 kg súlyú vagyok. Egy hozzáértő ismerősöm szerint az utolsó két érték kifejezetten alacsonynak számít. Mi okozhatja ezt? Hogyan lehet ezen változtatni? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Nem ismerem a helyzetét (négy labor paraméter valljuk be "elég vékony" lelet együttes ahhoz, hogy bármilyen álláspontot kialakítsak), de, szintén nem ismerve a magasságát, testalkatát, azt kell mondjam a kövérség (zsíros túlsúly, és itt a zsírszövet nagyobb arányán van a hangsúly) általában hasonló leleteket eredményez. Testépítőknél pedig a kiegészítő termékek miatt szokott eltolódni az arány. Ha egy kicsit konkretizálná "magát", életkörülményét, rendszeres életvitelét többet is lehetne segíteni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 20:43; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/urologia/156534) már megkerestem Önt a problémámmal, melyre válaszát köszönöm szépen! Válasza után egy budapesti magánrendelésen fogadtak februárban, ahol megerősítették...
        Tisztelt Doktorúr! Védekezés nélkül orálisan elégítettek ki. Rá pár hétre égett vizelés után meg minimális sárga vagy átlátszó folyásom lett. Elmentem kenetvizsgálatra, chlamydia pozitív lett. Kaptam rá gyógyszert, kezelés után...
        Tisztelt Doktor Úr! A párom pár hete állt át a fogamzásgátlóra, előtte csak óvszerrel létesítettünk nemi aktust. Az óvszer elhagyása után pár nappal észrevettem, hogy reggelente ébredés után foltos az alsónadrágom (fehéres-sárgás...
        Tisztelt orvos szakértő! Szeretném megtudni, hogy a 13 éves fiamnak orvosi szempontból indokolt-e prosztata kímélő kerékpárnyerget vennem? Valószínüleg a korosztályában ciki, viszont elképzelhetőnek tartom, hogy egészségügyi szempontból...
        Tisztelt Doktor/Doktornó! Herezacskómon borsónyi dudort vettem észre pár hete. Feszült, érintésre enyhén fájdalmas volt kb mint egy begyulladt pattanás. Betadinnal kentem egy hétig, kifakadt, véres, gennyes lé folyt belőle. Most kb az...
        Üdvözlöm!Rita vagyok. A tanácsára lenne szükségem. Édesanyámtól örökölt polycystás vesebeteg vagyok. Minden fél évben eljárok controllra. Eddig semmi baj nem volt úgyis mondhatnám, nem éreztem ,hogy beteg vagyok.Másfél évvel ezelőtt...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja értem haza egy két hetes útról, amire egy női ismerősömmel mentünk. A két hét alatt nagyon sokat állt a péniszem, mert "játszottunk", de nem szexeltünk. Egy idő után fájdalmat kezdtem érezni a makkomban,...
        Tisztelt Doktor Úr! 27 éves férfi vagyok és az a helyzet, hogy már egy jóideje vannak gndjaim a merevedéssel. Úgy vettem észre, hogy nem vagyok képes hosszabb távon merevedést produkálni. Ha esetleg olyan helyzet van, akkor a merevedés elég...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy veleszületett policystás veseim vannak amin a cista növekszik terjed néha kipukkan ami elég kellemetlen gyulladast okoz eddig találtak a vesén ,májon ,a petefészekben és sajnos...
        Tisztelt Doktor úr! Herecsavarodással kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Megközelítőleg 45 perccel ezelőtt hirtelen, de nem olyan erős (10-ből 4,es 5-ös), teljesen elviselhető, lüktető fájdalom jelentkezett a jobb oldali herémben...