• Vese

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 4 alkalommal volt eddig véres vizeletem, pontosabban szinte csak vért vizeltem. 3 alkalommal jártam orvosnál, ebből egyszer urológusnál. Meg ulthrahangozott de nem látott semmit, a vizeletemben baktériumot nem talált, ennek ellenére antibiotikumot írt fel és további vizsgálatokat nem kért. AZ lenne a kérdésem, hogy van e esély arra, hogy veserákom van, vagy mire utalhatna ezek a tünetek, ha a vizeletemben nem találtak baktériumot. Emellett a vérnyomásom nagyon ingadozik, bár többnyire alacsony, nagyon alacsony, és szinte állandó fejfájás kísér több éve.

        Dr. Merth Gábor válasza a véres vizelet témában

        Kedves Kérdező! Első válasz: minden elképzelhető... Fiatal korban nem jellemző a vese, húgyhólyag, egyéb húgyúti daganat. Fiatal lányoknál inkább a hólyaghurut az, ami masszív véres vizelettel jár, melynek a kezelése, helyesen AB adása, sok folyadék fogyasztása, egyéb kiegészítő természetes anyagok szedése. Amennyiben a véralvadásával van baj, esetleg immunológiai betegsége van, akkor viszont ott kell keresni a problémát, melyekre a többi tünetről lehet következtetni (pl. orrvérzés, véres széklet, a test egyéb pontján jelentkező fájdalmas panaszok, más tünetek, stb.). Ha az AB hatására véres vizelete megszűnik, elképzelhető egy triviális "felfázásos" betegség. Ha panaszai nem múlnak, javaslom forduljon háziorvosához, aki eldönti, "merre induljanak tovább" a probléma okának felderítésében. (Fejfájás és az alacsony vérnyomás, csak úgy mint a női nem nagyon kevés folyadékbevitele -pláne hőség idején- tankönyvi eset. Próbáljon meg alapvetően másfél liter folyadékot meginni egy nap, mely adag hőség idején természetesen tovább emelkedik...)


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 20:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: