• Urológiai baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr /nő én azt szeretném megtudni,hogy 3éves kisfiamnak nagyrészt a hasüregben vannak a golyói ez baj?-mert azt hallottam hogy ilyen idősen már a hasüregben bezáródik valamilyen kapu,ezáltal csak herében van(nem megy föl)igaz ez?-ha igen mi a teendő,vagy nincs is ilyen?Válaszát köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a hereleszállás témában

        Kedves Kérdező! Minden képen érdemes lenne a heréket a herezacskóba "leszállítani", mivel ismert tény, hogy a nem leszállt herék későbbi rákos betegsége gyakoribb, illetve a herék funkciója a hasüregben tulajdon képen megszűnik. A hererák kockázatát ugyan nem csökkenti a le-hozatal, de a rendszeres (ön)vizsgálatot jelentősen megkönnyíti, illetve gyorsabb beavatkozást tesz lehetővé baj esetén.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 23:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: