• Vesebetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vesefejlődési rendellenességem van. Az egyik fajtája a következő. A bal vesém normál méretű, a jobb vese kicsi, fele a balnak. Ez a kicsi vese a kismedencében helyezkedik el. Panaszt okoz. Hús, hal, tej, tojás, cukor, méz, 11éve nem eszem, mert ha igen, akkor véres a vizeletem, vérnyomásom emelkedik. A tavalyi évig szigorú bio diétán voltam. Már azt sem tudom megemészteni, mert emésztési zavarral együtt jelentkező vérnyomás emelkedésem van. A diéta eddig is az emésztési zavarral párosuló vérnyomás emelkedés miatt volt. Kivizsgáláson voltam a tavaly év végén, és a nyáron. A vizelet vizsgálat eredménye mindkét esetben negatív volt. A rendellenesség okozhat olyat, hogy élelem kerül a számba, gázképződés, vérnyomás emelkedés, de a vizelet vizsgálat eredménye nem mutatja a vérnyomás emelkedést. Urológus, vagy nefrológus tud nekem segíteni?

        Dr. Merth Gábor válasza a vesefejlődési rendellenesség, magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Igen tud. Egy fejlődésében elmaradt, esetleg később kialakuló zsugorvese okozhat maga is magsavérnyomást, melyet nagyon nehéz uralni. Ezen kívül "góc"-ként viselkedik, más problémákat okozhat. Javaslom, forduljon szakorvoshoz, és ha a vizsgálatok után esetleg azt a javaslatot teszik, hogy el kell távolítani ezt a vesét, azt mondom, nem biztos, hogy rosszat akarnak Önnek ezzel.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 19:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: