• Pénisz probléma, kivörösödés, viszketés két éve

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, nekem 2 éve van problémám , a makk és a bőr között belülről a bőr felszíne kivörösödik és viszket és nagyon fáj. Nos ezt úgy kezelem hogy minden tusolás után be kel kennem Elocom kenőcsel, és így tudom kordában tartani, de ha kihagyom a kenőcsöt akkor másnapra bepirul a bőr belülről.A makkon nem látni semmit.Ha több napon keresztül kihagyom a tisztitását a pénisznek akkor nincs probléma.A kérdésem az hogy nekem ezt életem végéig így kell csinálni, nincs valami más megoldás hogy megszabaduljak ettől a valamitől Bőrgyógyászt is felkerestem és azt mondták hogy ez bizony így marad mindig. Kérem írja meg nekem mire számítsak ez ügyben.Nincs e valami más gyógymód? vagy megoldás? Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! Látatlanban nehéz megmondani, hogy pontosan mi lehet az Ön problémája, hiszen diagnózist nem írt, amit esetleg a bőrgyógyász mondhatott, amire az Elocom krémet javasolta. A tünetek hátterében(pirosság, viszketés) állhat fertőzés pl. gombás fertőzés vagy esetleg valamilyen allergia, irritatio(ez esetben szoktak Elocom krémet javasolni). Nem tudom, hogy ez irányban történtek-e vizsgálatok pl. tenyésztés elvégzése az adott területről, epicutan allergia vizsgálat? Az Elocom krém egy közepes hatású szteroid, melynek a hosszútávú, folyamatos alkalmazása nem javasolt erre a területre, ugyanis lehetnek mellékhatásai, az egyik például az, hogy hozzászokás miatt amennyiben abbahagyja a kezelést a tünetek azonnal fellángolnak. Javaslom hogy ismételten keressen fel egy bőrgyógyászt, aki részletesebb kivizsgálás után kideríti mi áll a tünetek hátterében, ha ez ezidáig nem történt meg.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 20:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 28., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?