• Vesekő alatti edzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne , hogy vesekővel illetve vesekő zúzás után lehet-e konditeremben edzenem? Illetve a tömegnövelő és L-Glutamin használata engedett e ilyen esetben? Előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a vesekő témában

        Kedves Kérdező! Azok a szerek, amivel él, szintén hajlamosítanak vesekőre. Zúzást követően, amíg a törmelékek ki nem ürülnek, előfordulhat vesegörcsös shub, így amíg kontroll vizsgálat ki nem mondja, hogy mentes a törmelékektől, javaslom tartsa be a kezelőorvosa utasításait (bő folyadékbevitel, és azon gyógyhatású készítmények, esetleg gyógyszerek szedése/készenlétben tartása amik ilyenkor hasznosak). Ez inkább az általános életvitelre nézve okozhat gondokat. A "gyúrás" statikus mozgás, jobban javasolt ilyenkor az aktívabb mozgással járó sport tevékenység (kocogás, lépcsőzés, túra, stb.)


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 15:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: