• Enterococcus faecalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 8 hetes terhes vagyok, de nem éppen problémamentes, mert néhány hónapja crohn betegséget diagnosztizáltak. A szövettan szerint egyébként crohn és colitis ulcerosa egyben. Emiatt szteroidos habot kell használnom. Emellett sárgatest hormon problémára utrogestan is használnom kell a 12. hétig. Szóval több a gyógyszer a kelleténél...És most a vizelettenyésztésem eredménye szerint enterococcus faecalis bélbaktériumot találtak a vizeletemben 10'4 csíraszámban. Ön szerint ez mennyire veszélyes a babára nézve? Mindenképpen indokolt antibiotikum szedése?Panaszt egyenlőre nem okoz, bár nem is tudom, hogy mit kellene okoznia. A hasam állandóan fáj, a hólyag környékén is, de feltételezem, hogy ez a bélgyulladástól fáj. Valamilyen alternatív megoldást nem lehetne alkalmazni, gondolok itt a tőzegáfonyára, vagy a grapefruitmag kivonatra. Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm. Üdvözlettel:Anita

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Anita! A húgyúti fertőzést a terhesség során kezelni kell, mégpedig antibiotikummal, a húgyúti fertőzések vetélést, koraszülést okozhatnak. Keresse fel nőgyógyászát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 10:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: