• Általános orvosi vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A háziorvosom évente egyszer szűrővizsgálatot végez. Az idei vizsgálat augusztusban lenne esedékes. Ezt nagyon jó dolognak tartom, és a doktornő is nagyon alapos. Gyakorlatilag tetőtől talpig megnéz, viszont a nemi részre nem terjed ki a vizsgálat. Cikinek érzem szóvá tenni a témát, mégis szeretném, ha a heréimet is megvizsgálná, illetve. Habár egészséges vagyok, szerintem ez évente nem árthat. Létezik olyan általános orvosi vizsgálat (nem urológiai), ahol a heréken túl a bőrt is hátrahúznák a makkomról? Szerintem ez része kellene, hogy legyen egy éves szűrővizsgálatnak. Válaszát előre is köszönöm!! Balázs

        Dr. Veress Dóra válasza a kivizsgálás témában

        Kedves Balázs! A herevizsgálat képezheti/képezhetné részét a szűrővizsgálatnak, de a fityma hátrahúzása nem. Ez utóbbi gyemrekgyógyászati feladatkör, ott kiszűrnek mindenkit, akinek fitymaszűkülete van, vagy letapad a fitymája, ezért felnőtt korban nincs értelme újra vizsgálani. Ha valakinek konkrét problémája van a nemi szerveivel, akkor forduljon urológushoz.


        Kérdés: 2011. július 31., 16:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 01:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: