• Mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Partnerem, immár másodszor szenved ebben a kellemetlen betegségben. A nemi szerén a bőr letapad, égő,csípő, fájdalmai vannak. Az lenne a kérdésünk, hogy okozhatja e a HPV (39) vírus, ami nálam kimutatott.Gyógyszeres kezelésben részesültünk mind a ketten (Zitrocin, Supplin). A tünetek ismét kiújultak. Vagy ez gombás, esetleg nemi betegség? Várom válaszát. Köszönettel.

        Dr. Merth Gábor válasza a fertőzés a péniszen, HPV témában

        Kedves Kérdező! Igen, ilyen kórképet okozhatnak fertőzések. Ebben az esetben nem elég az egyik oldalt kezelni, de szükséges a partnert is, mert onnan visszafertőződhet a kezelést követően. De okozhatja több éve fennálló cukorbetegség, érbetegség, stb. egyaránt ezen kórképet. Ha már minden kötél szakad, érdemes megfontolni a circumcisió (körül metélés) lehetőségét is, mert ezzel nem csak a jövőbeni panaszokat előzi meg az ember, de a beteg szövetet is eltávolítja. (Minden gyulladás jár egy kevés hegesedéssel, ezt követő heg-zsugorodással, ami az évek során fityma szűkülethez vezet, és onnantól egy gyulladásos kórkép már szinte adott...) Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 20., 16:47; Megválaszolva: 2011. július 25., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: