• Körülmetélés utána mik a teendők ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap lettem körülmetélve, mert elég csúnya fitymaszűkületem volt. A kezelőorvos azonban nem adott széleskörű tájékoztatást arról, hogy mi a teendő most, a műtét után. Annyit mondott, hogy kamillatea és gyulladáscsökkentő kenőcs használata kell. Több dolgot is elfelejtettem megkérdezni, például azt, hogy fürdésnél nem baj, ha víz éri? uszodába mehetek vele? milyen alsóneműt célszerű hordanom, fecskét vagy boxert? a kamillateás kezelés és a kenőcsös kezelés tulajdonképpen mit is takar (az alapokkal tisztában vagyok, csak pl. melyik részre kenjem a kenőcsöt?) Előre is köszönöm a válaszokat!

        Dr. Merth Gábor válasza a körülmetélés témában

        Kedves Kérdező! Lényeges tudni, mi miatt volt a műtét, mert pl. egy cukorbeteg sebe jóval rosszabbul gyógyul, mint ha vkinél nem betegség miatt kell elvégezni ezt a beavatkozást. Ilyenkor szerencsésebb egy laza fecske, ami "rögzített állapotban" tartja a péniszt, nem engedi mozogni, azaz a sebet is viszonylag nyugalomban tartja. Egy hétig nem szerencsés az uszoda, vizes helyek, amíg ki nem alakul egy rendes sebvonal érdemesebb tusolni, amúgy ha víz éri, az nem baj. Egy hét múlva vszínű már ezzel sem kell törődni. A krémmel minden kötözés alkalmával kenje be vékonyan a sebfelszínt, én a kamillát nem javaslom (feláztatja a sebet). Majd a kötözés, ahogy azt megmutatták... Remélem segítettem.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 19., 19:41; Megválaszolva: 2011. július 20., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: