• Mitől keletkezhet mellék herében ciszta és mennyire kell komolyan venni,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/ Úr! Mindkét mellék herémben másfél évvel ezelőtt csomót tapintottam ki. Az ultrahang eredménye a következő: Mellékherében egy nagyobb 2,5 cm-es ciszta néhány kisebb látható. Másikban 6-7mm . szeretném kérdezni mennyire kell erre figyelni akkor az orvos írt fel CIALIS 20.mg. tabl. ,ill. 1. év kontrollt javasolt,de én kontrollon még nem voltam,viszont a gyógyszert sem szedtem. Adódhat -e komolyabb baj belőle, Válaszát köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a mellékhereciszta témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben gyermeket szeretne vállalni, akkor bizony komolyan kell venni a dolgot, írom ezt 55 éves kora ellenére. Egyébként a cystákkal ebben a korban akkor "foglalkozunk", ha az panaszokat okoz, vagy valamilyen szervi tünete van. Érdemes lenne azért más szerveknél is kutakodni (hasnyálmirigy, vesék, esetleg agyi területek), mert ritkán előfordul, hogy így fedeznek fel valamilyen több szervet érintő rendszerbetegséget (bár ez azért ritka történés). Azt javaslom, menjen el kontroll vizsgálatra és beszéljék át ezeket a dolgokat kezelőorvosával. Egyébként is "benne van a korban", mikor már éves jelleggel kell eljárjon prosztata rák szűrésre, amit viszont most kell komolyan vegyen!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 17., 13:32; Megválaszolva: 2011. július 18., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: