• Véres vizeletem van, nem tudom mi lehet a baj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném véleméyét kérni. Nem tudom az események mennyiben függnek össze, de nem szeretnék olyat kihagyni, ami fontos lehetne. Márciusban orvoshoz fordultam, mert egy ideje már rengeteg folyadékot ittam. Naponta 5-6 litert. Én cukorbetegségre gyanakodtam, végül a vérvételből kiderült, hogy egy kicsit ugyan alacsonyabb a cukrom, de nem ezzel van a probléma. Endokrinológiára küldtek, ahol szomjazási tesztet akartak végezni, helyhiány miatt azonban nem tudták elvégezni a kórházban. Egy hónap múlva kaptam levelet az orvostól, hogy mehetek a vizsgálatra, amennyiben a tünetek továbbra is fennállnak. Mondtam neki, hogy normalizálódott a helyzet, így nem végezték el a vizsgálatot. Április elején 35 napot késett a menstruációm és a 35. napon éjjel bevittek kórházba, mert borzasztóan görcsölt a vesém, vizelési ingerem, hidegrázásom, és véres vizeletem volt. Lázam nem volt. Ultrahangot is végeztek, azt mondták, hogy csak egy csúnya fertőzés. Kaptam antibiotikumot és egy hétig szedtem. Két hét múlva megint előjött, de napközben, így háziorvoshoz mentem, aki leletek alapján azt mondta, hogy vagy vesekövem, vagy vesehomokom van. És Ő is felírt egy hétrevaló antibiotikumot. (Az antibiotikumok első szem bevételétől kezdve tünetmentes lettem.) 3 hét után megint előjöttek a tüneteim, kaptam egy sokkal erősebb antibiotikumot, táppénzre is kellett mennem, illetve Diclofenac kúpot és Rowatinexet. Azt mondta az orvos, ha ismét kezdem érezni, hogy előjönnek a tünetek, vegyek be Rowatinexet. Két hét után megint előjött. Bevettem a gyógyszert, elmúlt. Újabb két hét után megint előjött (június 17-e körül) szintén használt a rowatinex. Tegnap újból előjöttek a tünetek, bevettem a gyógyszert, de semmit sem használt. Augmentin nevű antibiotikumból megmaradt két szem, az egyiket bevettem és egy órán belül megyszűnt a véres vizelet és vizelési inger. Az egyik fele az orvosoknak azt mondja, hogy hólyaghurut vagy fertőzés, a másik fele azt mondja, hogy vesekő, vesehomok. És mindenki találomra írja fel az antibiotikumokat. Kínomban kezdtem utána olvasni, hogy lehet nőgyógyászati probléma is a háttérben. Márciusban negatív lett a rákszűrésem. És mielőtt először lettem volna rosszul, csak óvszerrel védekeztem párommal és nem szedtem fogamzásgátlót. Azóta már szedek fogamzásgátlót, és nem használunk óvszert. A problémáim pedig 2-3 hetente ugyanúgy jelentkeznek. Mi lehet ez? Elnézést a hosszú levélért, és köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Több tényező is okozhat véres vizeletet. Fontosnak tartanám kiegészítő vizsgálatok elvégzését (pl. urographia és hólyagtükrözés). Abban egyetértek hogy antibotikum szedésével nem lehet és nem is szabad "uralni" ezt a helyzetet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 12., 13:58; Megválaszolva: 2011. július 20., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?