• Miért kell 10 éves fiamnak ennyit vizelnie?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Web orvos! 10 éves fiam december óta szinte 20-25 percenként jár wc-re. Nincs felfázva, nem iszik sokat, ami indokolttá tenné. Voltunk vizeletvételen, de minden negatív volt. Mi lehet az oka ennek, és hova lehetne még fordulni, milyen vizsgálatokat kellene kérni még, amiből ez kiderülhet? válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a gyakori vizelési inger témában

        Tisztelt Kérdező! Az ilyen, hirtelen kezdődő gyakori vizelési ingerek jelentkezésénél, különösen gyermekeknél felmerül a lelki ok. A vizelés lelki feldolgozó mechanizmus is, egyfajta feszültségoldó szelepként működhet egy olyan élethelyzetben, ami a gyermeknek teher, de nem tudja befolyásolni. A kérdés az, történt-e Önökkel, (válás, haláleset, kis tesó érkezése) vagy a gyermekkel (szorongató helyzet az iskolában)olyan, ami meghaladja a lelki feldolgozó kapacitását. Kérdés az is, hogy a tünetek enyhülnek, vagy fokozódnak-e, és mikor. Családi konfliktusok esetén a gyermek a szülő tünethordozója is lehet. Ha ilyen felmerül, keressenek fel egy gyermekpszichológust.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 11., 17:37; Megválaszolva: 2011. július 13., 16:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?