• Vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdekes panasszal fordulok Önhöz.Kb 2 hónapja teljesen megváltozott minden, egész nap iszok(ez máskor is így volt)ennek ellenére csak egyszer-kétszer vizelek.amint lefekszem, kétóránkét fel kell kelnem éjszaka.eddig végigaludtam az éjszakát és nem volt ilyen problámám, de most elég zavaró hogy egész éjjel wc-re járok.Crohn beteg vagyok, medrolt szedek, és fogamzásgátlót.más gyógyszert nem.mostanában fáj a derekam is.Ön szerint mitől lehet ez???Köszönöm válaszát !!

        Dr. Merth Gábor válasza a gyakori vizelés témában

        Kedves Kérdező! Sajnos az autoimmun betegeknél nem feltétlenül egy szerv érintett. A Chron betegség lehet, hogy csak az egyik megnyilvánulása az alap betegségének (nem megriasztani akarom!). Azzal együtt is írom ezt, ha esetleg egyszer leszűrték sok-sok betegségre, akár genetikai szűréssel, hisz elképzelhető, hogy bizonyos bajok, csak időben később jönnek ki. (A Chron, ha jól emlékszem egyetemi tanulmányaimból "szeret" más autoimmun bajokkal kombinálódni, de ez már régen volt, nem a szakterületem...) Lényeg, szükségessé válhat egy urológiai szakvizsgálat. De!!! Azt azért hozzá kell tennem, hogy aki szteroidot szed, annak (a gyógyszer diuretikus hatása miatt) megváltozik a "vizelethabitusa". Az is számít mikor szedi be a Medrolt! Mennyi gyógyszert szed, hogy "zajlik" egy napja (folyadékbevitel, gyógyszerszedés szempontjából!), mekkora porciókat ürít egy alkalommal, szóval elég összetett a kérdés. Lehet, hogy semmi baj, csak a gyógyszerelésén, életmódján kell egy kicsit változtatni, és ennyi. Innen messziről ezt megállapítani nem lehet, így marad az orvosi vizsgálat, nehogy valami komolyabb baj mellett elmenjen az ember. (Megnyugtatásul, valószínűleg, ha kezelőorvosának megemlíti a problémát, ő már tudni fogja, mi merre, és ha szükségesnek tartja, "házon belül" megvizsgáltatja egy urológus szakorvossal. ) Jobbulást kívánunk!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 08., 07:30; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: