• Vesekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Vesekövem van, kétszer próbálták zúzni, sikertelenül. Többször kaptam antibiotikumot is, mert gyulladás mutatkozik a vizeletben. A kúra után 1-2 hét múlva már ismét gyulladás volt. a vesém folyamatosan tompán fáj. Mostani UH alapján már 2-1 vesekő van jobb ill. bal oldalon. A vizeletleletemben 500 LEU ill. 38 fehérvérsejt van. Ez mit jelent? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A kövek méretétől függetlenül endoszkópos módszerrel eltávolíthatók. A vizeletet először is katéterrel levett mintából kellene megnézni, mert sokszor hamis eredményt ad az odamaszatolódott hüvelyváladék. A deréktáji fájdalom eredete lehet mozgásszervi is, legtöbbször a gerinc melletti izmok fájdalmát gondolják vesefájdalomnak. A vesegyulladás magas lázzal jár, legritkábban kétoldali és nyugvó kövek nem szokták okozni.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. június 30., 07:13; Megválaszolva: 2011. július 02., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Mi az összefüggés a cukorbetegség és a szívbetegségek között?
        Tudj meg többet az ekcéma tüneteiről, kezelésének módjáról és megelőzéséről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó