• Férfi fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet Merth Doktor! Férjemmel most várjuk 2.gyermekünket és többet nem is szeretnénk. Én 36, férjem 41 éves. Nem szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni, ezért férjem felvetette, hogy ő aláveti magát sterilizálásnak, csak nem tudjuk hová kell ezzel fordulni, ill. a TB támogatja-e a beavatkozást, vagy sem? Amennyiben nem, akkor van mód más férfi fogamzásgátlásra? Köszönettel Brigi

        Dr. Merth Gábor válasza a sterilizálás témában

        Kedves Brigi! A férfi -műtéti- sterilizálásnak (azaz a két ondózsinór lekötésének) kicsit macerásabb a procedúrája. Először is, egy korrekt felvilágosítást követően, ahol az orvos is elmondja mi-merre, illetve a felmerült kérdések után is kielégítő válaszokat kapott a pár, egy szándéknyilatkozatot kell aláírni, hogy a férje vállalja a dolgot. Ezt követő egy évre rá, ismét írásban kell megerősíteni, hogy igen, én ezt vállalom. (Ez a törvény!) Ezt követően egy apró beavatkozást igényel a dolog, mely kórházi bennfekvést nem igényel. A beavatkozást a TB nem finanszírozza, Andrológiai centrumok, illetve magánintézetek (pl. nálunk) meghatározott árai léteznek. Más módszerek is vannak, (hagyományos illetve még kísérleti fázisban lévő, illetve nem teljes értékű módszerek, valamint időszakonként megismétlendő eljárások.) Ezekről kiselőadást lehet tartani. A lényeg, egy éves kifutása van a dolognak, mely előtt/alatt urológussal/andrológussal történő konzultáció szükséges. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor privatbeteg@gmail.com


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 29., 18:18; Megválaszolva: 2011. július 01., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: