• DJ katétert nem szokja meg a szervezetem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Merth Gábor Úr! Beáta vagyok,akinek a katéterrel kapcsolatban válaszolt. Ezt a katétert egész terhességem alatt viselnem kell egészen a szülésig, mivel nem bizonyított, hogy kő vagy a baba zárta-e el a jobb oldali vesevezetéket. Szükséges volt sajnos ez a beavatkozás, mert 3 napos kemény görcsök után is csak egyre rosszabbodott a helyzet az infúziók és a négykézlábas térdelés ellenére. a vesém pedig dagadt napról napra a vizeletem miatt. A vizelési ingerrel nincs is semmi gondom. A menésnél, néha az ülésnél! is érzek valami kellemetlen szúró, égető fájdalmat, ami miatt már kimozdulni sem nagyon tudok. És a vizelés is fáj, minden alkalommal. Azt mondta az orvosom, hogy pár nap és a szervezetem megszokja a katétert, de ennek lassan 6 hete. Az urológusom sem tud mit mondani a problémámra, hiába megyek vissza hozzá, igaz nem is nézi meg a húgycsövemet, ami talán ( szerintem) indokolt lenne ilyen panaszoknál!? Napi 4liter vizet iszom meg, hogy a veséimet tisztítsam, szóval úgy gondolom, hogy én igyekszem mindent megtenni az ügy érdekében. Szedtem Walurinal kapszulát is,de az sem javított a helyzeten. Teljesen tanácstalan vagyok! Ön mit gondol? Mit tenne? Tisztelettel Beáta, 27 hetes gravida

        WEBBeteg szakértő válasza a DJ katéter, vizeletpangás témában

        Kedves Beáta! Sajnos azt kell mondjam, így, egy olyan döntés előtt áll, amit magának kell meghoznia, közösen mérlegelve a kezelőorvosával: Vagy "kiszenvedi" (tudom, rossz ezt mondani) a maradék időt a szülésig, ez sajnos nem ideális helyzet, de mivel a DJ katéter láthatóan jót tett a görcsös panaszokkal, valamilyen vizelet elfolyást biztosítani kell!! (Az, hogy emiatt az oldalán keresztül vezessenek be egy katétert, fel sem merül bennem...) Ritka esetben akár a vesegörcs, szülést is elindíthat, így azt kell mondjam, azt a megoldást, hogy a csövet eltávolítsák, nagyon nem ajánlom! A másik, hogy megbeszéli az orvosával, hogy valamilyen módon "igazítsák meg", vagy tegyenek fel egy másik DJ-katétert. Az összes ezzel járó kellemetlenséggel. (És a jó eredmény így sem biztos. Ha cystoscoppal benn vannak a hólyagban, lehet látni, mekkora rész lóg be a hólyagba. Azt én innen nem tudom milyen fajta DJ-katétert használtak, -méret, vég-forma, anyag, stb. tekintetében, ezért is kell ezt a kezelőorvosával átbeszélni.) Azt Önnek kell tudni, hogy melyik a kisebb rossz, azaz milyen fokú panaszokkal él most, és milyen fokú panaszokat okozott a felhelyezés. Sajnos nem egyszerű a helyzete, és a mérlegelés sem. Minden képen világosítsa fel orvosát, hogy ez most így nem jó Önnek, és hogy Ő javasolja e a második megoldást. (Mivel Ő volt bent a műtőben, Ő ismeri az ottani szakmai feltételeket.) Remélem valamilyen módon tudtam segíteni Önnek, jobbulást kívánok! És panaszmentes utolsó trimesztert! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 28., 15:31; Megválaszolva: 2011. június 30., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?