• Vesekövesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr. ur az lenne a kérdésem, milyen módszerrel lehet a vesekövet biztonságosan diagnosztizálni, elmentem egy ultrahangos vizsgálatra amely kimutatta a balvesém kehelyében egy 4. mm-es követ, ezt követően egy másik ultrahangal az urológus megvizsgálta, mely nem mutatta a követ,ezt követően vese röntgenre küldtek az sem mutatott követ, vizsa mentem ahol először megállapították a vesekövet az az ultrahang ismét kimutatta a vesekövet, melyet a monitoron nekem meg mutattak

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a vesekő témában

        Az 5 mm alatti vesekövesség diagnózisa gyakran nehézkes. Az urológiai a napi gyakorlat alapján, az 5 mm alatti nyugvó kövek ritkán igényelnek törődést. Amennyiben a natív röntgen felvétel nem igazolt kövességet, feltehetően önnek húgysav eredetű veseköve van. Javaslatom az lenne hogy három hónap múlva ismételtesse meg az UH vizsgálatot.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2011. június 23., 14:24; Megválaszolva: 2011. július 04., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: