• Nemi gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal (nő 24 év, férfi 23 év) túlestünk már gombás fertőzésen. Mindketten kezelve voltunk krémekkel, kúpokkal. Laborleletemből kiderült, hogy nálam (nő, 24 év) sem gombás, sem baktérium fertőzés nincs...nőgyógyászom szerint a fogamzásgátló tabletta okozhatja a tüneteket, és "csak" hüvelyhelyreállító kúpot próbáljak ki. Gyntima kúpot használtam, úgy tűnik bevált, bár néha még van fehér folyásom. Páromnak (férfi, 23 év) azonban azóta is megvannak a tünetei : vagyis apró piros , néha csak halvány pöttyök a makkon, húgycsőnyílásnál piros folt, és kicsit csípi vizelésnél. Váladékozás nincs. Néha előfordul, hogy fáj az egyik heréje, pl. szeretkezés után is. Megérkezett a laborlelete (vizelet és húgycsőváladék) , ahol minden, amit vizsgáltak negatív lett. Se gomba, se baktérium nincs neki sem. Kérdésem lenne, hogy ezek után mi lehet még? Urológiára vagy bőr- és nemibeteg gondozóba menjen? Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a urológia témában

        Kedves Kérdező! Érdemes prosztata masszázs utáni vizeletet illetve ondót küldeni tenyésztésre, nem csak gombára, de baktériumra is. Képi -ultrahangos vizsgálattal meg lehet nézni, mi a helyzet a kismedencei szervekkel. Valószínű ezekkel a vizsgálatokkal meg lehet találni a bajt. Amíg csak az egyik fél van "kikezelve" fenn áll a "ping-pong" effektus, azaz a másik oldal vissza adja a bajt, majd ezt a partnert kezelik, és az a párjától újra megkapja. Azaz érdemes ha már meg van a baj forrása, mindkettőjüknek átesni egy kezelésen, hogy ne essenek bele ebbe a ping-pong effektbe. Remélem tudtam segíteni. Jobbulást kívánok!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 21., 22:05; Megválaszolva: 2011. június 27., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?