• Ágybavizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr! Lenne egy elég nagy problémám. A férjem 42 éves,évek óta esténként iszik pár pohár brandyt,sört.érzésem szerint ez az oka annak, hogy néha éjszaka ágyba vizel.Orvoshoz szégyel menni. Sajnos az utóbbi időben (több idegeskedés is) ez egyre sűrűsödik.Többet iszik is (majdnem egy üveg brandy+sör) és már majdnem minden nap megtörténik a baj. már nem mer lefeküdni sem, inkább a fotelben alszik el.Szeretném segítségüket kérni, hogy mit csináljak, hova lehet fordulni. Mással is történik ilyen? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a ágybavizelés témában

        Tisztelt Kérdező! Én innen úgy érzem, a férjének segítségre van szüksége. Pszichésen biztosan. Akár egyedül, akár párterápiás kezelésen, de valamilyen szinten el kellene indulni "az úton". Valószínűleg olyan, az idők során egymásra rakodott problémákkal küszködhet, amit egyedül már nem tud megoldani, evégett megy az ital után -vizel az ágyba. (Valamint érzésem szerint nem csak őt, de szűkebb környezetét is leterheli. De én urológus vagyok nem pszichológus, ezért egy pszichiáter-ológus véleményét feltétlenül ki kell kérni, valamint ha a férje nem szánja el magát, akkor nem lehet segíteni rajta, mert ez szerintem elhatározás valamint következetes magatartás kérdése!). Az biztos, hogyha esténként egy üveg töményet valamint a hozzá való söradagot meginnám, én magamat alkoholistának nevezném. A párkapcsolati kérdéseket meg nem ezen az oldalon kellene boncolgatni. Amennyiben az segítség, urológia jellegű vizsgálatot megtehetem ([email protected]), bár nem tudom hol laknak, én Budapesten rendelek. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 15., 17:15; Megválaszolva: 2011. június 27., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: