• Túlzott potencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Egy kissé talán szokatlan kérdést szeretnék feltenni. Már jó pár éve stabil párkapcsolatban élek a barátnőmmel. A szexuális életünk is teljesen rendben van. Azonban azt már a barátnőm is észrevette (és ő előtte minden más nő is, akivel szexuális kapcsolatom volt), hogy nem éppen átlagosak az ejakulációim. Szerinte lehet, hogy túl sok az ondóm. Tudom, hogy ez egyénenként nagymértékben változni szokott, de én magam is utánajártam és a barátnőmmel le is mértük, mennyi az a sok. 5 nap önmegtartóztatással 15 és 20 ml közötti mennyiséget tudok produkálni, de már 2-3 nap után elérem a 10-12 ml-t. Ez valóban túl sok? Nem utalhat ez kóros elváltozásra? Nem befolyásolhatja ez azt, ha gyermeket szeretnénk vállalni? Egyébként semmilyen urológiai vagy szexuális jellegű panaszom nincsen. Válaszát előre is köszönöm! András

        Dr. Merth Gábor válasza a ondó témában

        Kedves András! Amennyiben semmilyen panasza nincsen, azt kell mondjam, ez a normális „állapota”. (Vannak ilyen emberek a nagyvilágban.) Ez nem befolyásolja sem a gyermeknemzést, sem a szexuális teljesítményét. Az ondó mennyiségért döntően az ondóhólyagok, illetve kisebb mértékben a dülmirigy a felelős. Ha valakinek pl. gyulladás, vagy egyéb kórkép miatt ezen szervei megbetegszenek, az panaszokkal jár együtt, melyet Ön nem említ. Így tartom, ez az Ön alap állapota.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 09., 19:39; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: