• Férfiklimax tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Konkrét választ szeretnék kérni arra: 4 éve SM betegnél - stresszes életvitel után, alatt - mikor, mik és hogy jelentkeznek a férfiklimax tünetek? Hogylehet kezelni ill.megszüntetni ha lehet? vagy már bele kell törődnöm Hogy reagálhat erre a partnerem? ill hogy fogadhatja el? Köszönettel

        Dr. Merth Gábor válasza a klimax témában

        Kedves Kérdező! A férfi hormon csökkenése az emberben, a lábujjhegyétől a feje búbjáig, mindenhol változásokat okoz(hat). A teljesség igénye nélkül: idegrendszeri tünetek (emocionális labilitás, ingerlékenység, alvászavar, depresszió, stb.), hőhullám, szédülés, fejfájás, csökkent koncentráló képesség, fáradtság, alvászavar, memóriazavarok, testsúlynövekedés (zsírtöbblet), izomerő gyengülés, szőrnövekedési zavar, gynecomastia, libidó csökkenés, reggeli merevedés elmaradása, merevedési zavarok, ejakulációs problémák, stbstbstb. Ha valóban a tesztoszteron szint csökkent mivolta okozza ezeket (ehhez hasonló) problémákat, akkor a prosztata rák fennállásának kizárását követően tesztoszteronpótlással lehet rendezni a bajt. (Szív, máj, vérképző rendszer, valamint a prosztata rendszeres ellenőrzése mellett!) Egy türelmes, megértő partnerrel közösen, együtt biztos vagyok benne, hogy át tudnak lendülni ezeken a nehézségeken, amennyiben valóban a férfi klimax áll panaszai hátterében… Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 08., 16:56; Megválaszolva: 2011. június 10., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: