• Csípős fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elöször ellmondanám hogy a problémám töb mint 2 hónapja kezdödöt amikor pisilés közben és főleg a végén erös csipést éreztem semmi mást.Elöször nögyógyázhoz mentem ahol 7napos antibiotikum kurát kaptam és amig szedtem jól is voltam/ofloxacint/de amiután vége lett a gyógyszernek minden kezdödöt elöröl.Utána mentem el a háziorvoshoz amikor is 2 féle antibiotikumot és Rowatinexet kaptam hogy szegyem napi 3szor 10 napig.Ugyanugy jártam mint elözöleg ahogy véget ért a kura kezdödöt minden elöröl.A háziorvos továb küldöt urulógushoz aki meg vizsgált:vér,vizelet,ultrahangal és mindent rendben talált és továbi 2 féle gyógyszert irt fel és azt mondta hogy ha a panaszail nem mulnak ell 2 héten belül tükrözés lest a vége.Vagy pedig az elmondása szerint lehet hogy baj van a gerincemmel és az nyom egy olyan pontot ami kiváltya ezt az egészet.Én nem akarom megkérdöjelezni a tudását de mi köze a gerincemnek a csipö érzésnek?Ma már ott tartok hogy ha nem pisilek akkor is csip órákig aztán szünik egy kicsit majd minden kezdödik elöröl:ha ülö ha álok mindegy segitsen kérem ha tud mert ezt már nem lehet elviselni,a derekam is fáj gondolom öszefüggés van vele de az nem anyira vészes.A sok gyógyszert meg a magán orvosokat már nem birom anyagilak a korházba pedig heteket kel várni egy idöpontra.Köszönöm

        Dr. Merth Gábor válasza a vizelés alatt fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai alapján elsőként valóban a fertőzéses eredetű kórképek merülnek fel bennem. (Állandó partnere van, vagy esetleg több partnerrel érintkezik?) Ezt vizelettenyésztéssel, húgycsőkenettel lehet igazolni, azaz ha a vizeletében, húgycsövében valamilyen kórokozó lakozik, azt minden képen kezelni kell. Az ofloxacin azért szerencsés választás talán, mert sok olyan kórképet is lehet vele kezelni, melyre a „sima” antibiotikumok nem alkalmasak. De, ha nem bakteriális, hanem pl. gombás fertőzése van, egyéb egysejtű élősködők, akkor arra speciális gyógyszerek kellenek, gondolni kell ezekre is!!! (Volt külföldön mostanság?) Amennyiben negatív tenyésztési leletei vannak, a tükrözés jogos, vannak olyan kórképek, melyek sajnos fertőzés nélkül okoznak hasonló panaszokat, ilyenkor maga a vizsgálat, esetleg szövettan jól mutatja, mi lehet a baj. És ha megvan a kórkép, lehet kezelni a bajt. Sőt, a gerincbetegség is okos ötlet, mivel a vizelési központ a gerincvelő azon szegmentumában van, ahol, ha valami „bántja” az idegsejteket, szintén hasonló panaszokat tud okozni. (Tudom, nem javítja a közérzetét, de ezért szép az orvoslás, a biológia, mert nem csak az adott helyet kell vizsgálni, hanem az egész rendszert, mint olyat kell ellenőrizni!) Van nem vizeléssel összefüggő egyéb panasza? A derékpanaszokon kívül? Változott mostanság valami az életében? Sajnos ezen kérdéseket én innen megválaszolni nem tudom, de azt kell mondjam, ha az eddigi kérdésekre válaszoltak (pl. nézze meg a kapott papírokban, milyen vizelet vizsgálatok történtek, mikre kérdeztek rá a tenyésztéseknél), akkor előbb utóbb megtalálják a probléma forrását, és onnantól gyorsan lehet kezelni a bajt. Jobbulást kívánok!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 07., 15:20; Megválaszolva: 2011. június 09., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?