• Kisfiam problémája

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 13 éves, hirtelen nagyot fejlődött minden területen. Egyik nap azzal a panasszal jött hozzám, hogy egy ideje, nem tud belevizelni a vécé csészébe, mert nem előre sugárba megy a vizelete, hanem oldalt. Illetve, van amikor az elején oldalt, minden felé, majd a közepe táján egy kicsi megy előre is, és megint oldalt. Nagyon iriitálta, én meg nem tudom, hogy mitől lehet ilyesmi. Három fiam van, ő a legkisebb, de ilyesmivel még nem találkoztam. Egyébként, elég sok ment mellé. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a vizeletürítés témában

        Kedves Kérdező! Úgy tűnik valami eltéríti a vizelet sugarat az egyenes iránytól. Alakilag rendben néz ki a kisfia hímvesszője? A fitymát rendesen lehet mozgatni? Tiszta az adott terület? A külső húgycsőnyílás rendben a "várható helyen" nyílik? (Nem a homlokom közepére gondolok, de például egy kicsit lejjebb/feljebb a péniszen, vhol.) Esetleg egy "billentyű" lehet a külső húgycsőnyílásnál? Mikor összefüggően vizel a kisfia, rendes sugárban (azaz nem elvékonyodott) teszi a dolgát? Ezeket egyszerű fizikális vizsgálattal meg lehet állapítani. Egy gyermek-urológusi szakvizsgálattal hamar meg lehet találni a baj okát, jó lenne ha egy ilyen szakorvos is ránézne kisfiára. Nagyon ritkán ugyan de súlyosabb okok is megbújhatnak a háttérben, ezért ajánlom a szakorvosi vizsgálatot, ahol valószínűleg hasonló kérdéseket tehetnek fel!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 23., 12:01; Megválaszolva: 2011. május 25., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: