• Alhasi fájdalom.Lehetséges okai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Úr! Körülbelül másfél éve gyakori alhasi fájdalmaim vannak.Emlitettem az orvosomnak és tavaly szeptember környékén hasi ultrahangra küldött.Teljesen negativ lett,ahogy a vérvétel és a vizeletvizsgálat is.Semmilyen rendellenességet nem mutatott.Ettől független ugyanúgy fennállt a helyzet de ezután semmisnek tekintették.Volt egy 1-1.5 hónapos időszak amikor teljesen elmúltak ezek a tünetek,viszont most még erőteljesebben jelentkeznek,egyszer erősen begörcsölt ,de főként vizelés közben érzem alhasi tájékon,egyfajta szoritó fájdalmas,kellemetlen érzés,és emellett gyakrabban kell járnom az illemhelyet.Ha megnyomom azt a területet akkor érzem ugyanazt a panaszt.Mit tanácsol,mire gyanakszik?Előre köszönöm válaszát.

        Dr. Merth Gábor válasza a vizelés alatt fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező? Kérdéseim: rendben kivizeli magát (vizelés után ellenőrizték, hogy kiürült-e a hólyagja?), széklet habitusa olyan mint a tünetek jelentkezése előtt? (két székelés között eltelt idő, széklet állaga, e közben vmilyen hasi panasz, stb.) Szexuálisan aktív? Van vmilyen szexuális panasza? Volt az utóbbi időben vizes (meleg vizes) helyen? Történt kórokozó tenyésztéses vizsgálata vizeletből, illetve esetleg ondójából, prosztata masszátumból? Megvizsgálták a prosztatáját? Kérem válaszolja meg ezen kérdéseket, hogy kicsit tisztábban láthassunk!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 16., 22:25; Megválaszolva: 2011. május 19., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: