• Miért? :(

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor Nő! Kettő olyan problémám van, amivel képtelen vagyok mit kezdeni. Az egyik problémám az, hogy fiatal korom ellenére, amint kicsit felfázok, azonnal vizelettartási problémáim vannak. Körülbelül 3 évvel ezelőtt volt vesehomokom, ez annak a következménye lehet? A másik... a vérnyomásom teljesen rendben van, nem is magas, nem is alacsony, pont jó, viszont időnként olyan erős szívdobogást érzek, hogy az egész mellkasom fáj tőle és köhögnöm kell. Voltam már tüdőgyógyászaton, fújópróbán illetve tüdőszűrőn is, de semmi baja a tüdőmnek. Köszönöm szépen segítségüket!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a felfázás témában

        Kedves Kérdező! A hólyaghurut ( felfázás) egyik tünete lehet a vizelettartási nehezítettség. A felfázás megszűntével ez a panasz is megszűnik. A gyakran ismétlődő felfázás esetén érdemes vizeletvizsgálatot és vizelet bakteriologiai tenyésztést végeztetni, hogy a bakterialis fertőzést célzottan lehessen antibiotikummal kezelni. Másik panasza hátterében érdemes lenne néhány vizsgálat elvégzése, pl EKG, vérkép. A hétvégén jelentkező panasz hátterében más ok is szerepelhet. Nem fogyaszt Ön túlzott mennyiségben kávét vagy feketeteát?


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 10., 21:51; Megválaszolva: 2011. május 11., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: