• Varicocele műtét szövődménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Februárban diagnosztizáltak nálam here visszér tágulatot, meg is műtettem magam a hónap közepén. Betartottam a műtét utánra a lábadozásra vonatkozó tanácsokat is amennyire tudtam de sajnos feldagadt a bal herém. Kb mint egy teniszlabda. Varrat kiszedéskor konzultáltam az orvosommal, azt mondta el fog múlni. A vizes puffadás le is ment róla, most már here alakja van, viszont már kb 6-7 hete kétszer akkora mint a jobb oldali, és stagnál. Ez mitől lehet? Illetve megúszom a további műtétet? (jelenleg sportolok, de egyéb panaszom nincs rá, a nem esztétikus kinézeten kívül) Válaszát és segítségét, előre is köszönöm! Tisztelettel: Dávid

        Dr. Merth Gábor válasza a hydrochele témában

        Tisztelt Kérdező! Elképzelhető -valószínű-, hogy hydrokele alakult Önnél ki, ami azt jelenti, hogy a here körül a herezacskóban víztiszta folyadék van, mely a megváltozott keringés miatt alakul ki. Ha ez a helyzet, ez magától nem fog meggyógyulni, sajnos egy másik beavatkozás válik szükségessé. Erre azért gyanakszom, mert egyéb panaszt nem említ. Megkérdezhetem, hol történt a vágás (lágyék részen, e felett, esetleg hosszanti irányban a herezacskóig metszve, mekkora a vágás (pl. 2 cm, vagy egy nagyobb metszés?) Ezeket azért teszem fel, mert ebből következtetni lehet sok-sok dologra.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 07., 21:31; Megválaszolva: 2011. május 10., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: