• Visszatérő felfázás,de miért??,Miért nem tudok ebből kigyógyulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr! 2 éve fáztam fel először,akkor véreset vizeltem.Sikeresen kikezeltek belőle... Azóta is előfordult,hogy felfáztam,de csak annyira,hogy sűrűn jártam pisilni,kicsit csípett de ennyi.Általában strandolás után fordult elő. Most februárban sikerült felfáznom úgy,hogy véreset vizeltem.Felírtak nekem Augmentint...nem szedett ki belőle annyira,úgyhogy a nőgyógyász felírta a Nolici-S-t.Nagy nehezen kijöttem belőle.Ha előfordult is,hogy megint sűrűbb lett a vizelésem,és picit fájt vagy csípett,akkor írtak fel Monuralt...Viszont akárhányszor felfázok most már mindig antibiotikumot kell szedjek?Minden egyes alkalommal emiatt kiújul a hüvelygombám,a hüvely és bélflórámat teljesen kikészíti... Most megint felfáztam,egyik pillanatról a másikra jött ki rajtam...Persze megint kaptam rá gyógyszert: Zanocint. Úgy vigyázok lassan magamra,mint a hímestojás...és nem hiszem el,hogy mindig mindig beleesek.. Ki lehet egyáltalán ebből gyógyulni??? Esetleg a tőzegáfonya kapszula vagy a D-mannóz segít,hogy végleg meggyógyuljak? Őszintén úgy érzem,hogy az antibiotikumok nemhogy gyógyítanak,hanem mindig rontanak a helyzeten,pedig mindig végig szedem. Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a húgyúti fertőzés témában

        A visszatérő húgyuti fertőzések esetén saját gyakorlatomban, mindig egy fenntartó tényező keresését tartom szem előtt. Ezért érdemes Urológiai szakrendelést felkeresnie. A tőzegáfonyát bátran ajánlom akár napi 3x1 tbl-is, de gyomor bántalmak esetén kerülendő. A D mannóz vitatottabb, van akinek bevált, van akinek nem. A szexualis szokások, a partner tisztasága nagy mértékben hozzá járulhat visszatérő fertőzéseihez, erre is oda kell figyelnie (aktus után azonnal ürítse ki hólyagját, még ha óvszert használtak is).


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2011. május 05., 21:28; Megválaszolva: 2011. május 07., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: