• Zsibbadás a combtőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 2 hónapja zsibbadást érzek a jobb combtőnél, illetve az ágyékomban. Hol erősebb a zsibbadás, hol kevésbé erős. Többször előfordult, hogy fájdalmas is volt, főleg akkor ha többet voltam talpon a megszokottnál. A zsibbadáskor éreztem többször is, hogy belülről olyan mintha csípős paprika csípne odabent valamit. Nem volt elviselhetetlen az érzés, de nem is kellemes. Tegnap fokozódott a zsibbadás, sőt a jobb oldali vesémnél is éreztem szúró, csipkedő fájdalmat. Estére pedig a jobb herém is érzékeny volt. Alhasi fájdalmat is éreztem. Áttapogattam alaposan ezt a testrészemet, de nem találtam semmilyen furcsa elváltozást. Gondolok itt daganatra, vagy csomóra. Urológushoz bejelentkeztem de csak a jövő hétre kaptam időpontot. Szeretném tudni, hogy mi a fene bajom lehet.

        Dr. Merth Gábor válasza a alhasi fájdalom, zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdés jó! Ezt vizsgálatok nélkül megmondani én innen nem tudom, de erős a gyanúm rá -a leírás alapján-, hogy jobb oldali vese/vesevezeték-köve van. Sokat segítene majd a szakorvosnak, ha a következő dolgokat megfigyeli: *mikor erősebb a fájdalom: nyugalomban vagy ha aktívan mozog ( a kő este/hajnaltájt szokott erősebb panaszokat okozni, ha az ember kevesebbet mozog) *vizelési panaszok vannak -e *mennyi folyadékot iszik egy nap *eszik-e rendszeresen valamiből sokat (pl. sok hús-fehérje, vagy esetleg sok tejtermék/kakaó/csokoládé, stb.) Annyit tud még a vizsgálatig tenni, hogy egy patikában vesz -vény nélkül lehet venni- 25mg diclofenac-ot tartalmazó gyógyszert, vagy esetleg NoSpA-t de az utóbbi gyorsan elszáll, sokat kell belőle szedni, inkább az előbbit szedje kettesével/nagyon erős fájdalom esetén hármasával. (Max napi adag ne haladja meg a 100-150 mg-ot!) Akár lefekvés előtt is, és akkor jól fog aludni. Kíváncsian várom az eredményt, addig is jobbulást kívánok!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 03., 19:18; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: