• Fityma betegsége

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! a 8 éves öcsikémnek már lassan 2 hónapja visszatérő gond van a fitymájával. először nehezen tudta hátrahúzni,ez rendbejött neki,utána ilyen fehér tapadós bűzös valami keletkezett az egész fitymáján. ekkor még fájdalmat nem érzett. a gyermekorvos a betadine oldattal való tisztítást javasolta neki de épphogy helyrejött már újra ez a probléma. elvittük urulógushoz aki kamillás öblögetést és többszöri hátrahúzást javasolt . pár napig tiszta lett a kis fitymája miután letakarítotuk de pár napmúlva újra termelődik neki a fehér. azt mondták talán gombás fertőzés ezért canestennel is kezeltük hasztalanul. mostmár nehezen tudja hátrahúzni és a bőr is piros neki körülötte égő,viszkető érzés is társul mellé.a gyermekorvos most unasyn nevű gyógyszert irt fel neki,de e közben is pár tünetmentes nap után visszajön,pedig minden nap rendesen húzza és tisztogatja. már ott tartunk,hogy pisilni sem mer mert fáj neki nagyon. nem értem hogy miért hasztalan mindez. egyébként cisztás fibrózis nevű betegséf enyhébb változatában szenved. nem tudjuk hogy mit tegyünk,megpróbáljuk visszavinni urulógushoz aki vérvételt javasolt. kérem segitsenek mert szegény gyerek már nem bírja az állandó visszatérő szenvedést. amikor a fehér megjelenik a fitymán a hátrahúzás is nehézkes. köszönöm a segítséget!!!!

        Dr. Boros Miklós válasza a fityma témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben ennyire fájdalmas és nehézkes a hátrahúzás nem szabad végezni. Mindenképpen gyermeksebészeti szakrendelést kell felkeresni. Ebben az életkorban a fitymának szabadon és könnyen kell a makk mögé jönnie. Jelenleg kamillás és betadinos lemosást és áztatást és mihamarabbi szakvizsgálatot javaslok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 22., 23:20; Megválaszolva: 2011. április 27., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó