• Herén kemény pici göb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakorvos! Bal herémen varikokele van. Évekkel ezelőtt látta urológus, de panaszmentes. Pár napja viszont azt vettem észre, hogy a bal herémen pici, kb. 3mm-nyi kemény göb található. Tapintásra érzékeny. Hogy mióta lehet ott, fogalmam sincs. Hererákra gyanakodtam, elmentem urológushoz, aki azt mondta, hogy ez egy ártalmatlan hyalin göb/gömb. (remélem helyesen írtam a nevét) Annyit mondott róla, hogy ez egy kis porcot, porcosodást jelent, ne foglalkozzak vele, nem okoz bajt. De mégis érzékeny a tapintásra, ilyenkor kicsit fáj. Csak kézzel tapintotta meg, nem volt egyéb vizsgálat. Kérdésem az volna, hogy mi ez pontosan, mi okozza, mitől fog elmúlni, és hogy lehet ellene védekezni. Az interneten sajnos nem találtam erről információt. Mi az ami befolyásolja, pl.: étrend, stb.? Panaszt ritkán okoz, csak amikor pont az a kis göb nyomódik meg. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kocsis István válasza a here témában

        Tisztelt Olvasónk! Az Ön által észlelt képlet lehet egy fejlődéstani maradvány, ami herefüggeléknek hívnak. Teljesen ártalmatlan, semmilyen teendőt, védekezést nem igényel. Az urológus kolléga véleménye is teljesen helytálló.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. április 19., 13:37; Megválaszolva: 2011. április 21., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: