• Andrológia - FSH érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném tudni, hogy mit jelentenek a férjem vizsgálatához kapcsolódó következő véreredmények: LH/FSH hányados - 0,52 Prolactin - 112 FSH - 26,6 LH - 13,9 Tesztoszteron - 30,8. Jelenthetik azt, hogy természetes úton nem lehet gyerekünk?

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        Mértékegység nélkül kissé nehezen értelmezhetőek a megadott értékek. Néhány esetben a normálértékek is a vizsgáló laboratóriumtól függően eltérő lehet. Amennyiben a prolaktin mértékegysége mU/l-ben van megadva úgy alapvetően nem rosszak a férje leletei. Önmagában a hormonvizsgálat eredményéből azonban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mindössze csak kicsi - de lényeges - részét képezi a rutin meddőségi kivizsgálásnak.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2011. április 18., 14:43; Megválaszolva: 2011. május 11., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: