• Vesekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A férjemnél találtak egy másfél cm-es vesekövet. A háziorvostól megkapta Pécsre az urologiai klinikára a beutalót,hogy kapjon időpontot az ultrahangos szétrobbantásra. Ott pebig vissza küldték Mohácsra,hogy majd azok eldöntik mi legyen vele.Nekem ez egy kicsit furcsa. A lényeg az hogy tud-e neki ajánlani valami vény nélkük kapható gyogyszert mert van amikor nagy fájdalmai vannak. Kúpot kapott de dolgozik és annk használatát a munkahelyén nemtudja megoldani. Sok a várakozási idő egy ilyen kőrobbantásra? Ténleg busz járja az országot amin ez a gépezet van? Mert nekünk ezt mondták. Műtétet már ténleg nincs? A kő nőlhet még? 1,5 cm azért már túl nagy. Kérem írjon nekünk valami bíztatót. Bocsánat a sok kérdésért! Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Szilvi

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! Valóban vannak intézetek, ahová a kőzúzó berendezést kamionnal szállítják, ezeken a helyeken, mint Pécsett is, egy adott időpontban végzik a zúzást, amikor a gép ott tartózkodik. A másfél centiméteres követ valóban meg lehet zúzni, de műtéttel is el lehet távolítani. Sajnos olyan gyógyszer még nincs, amivel egy ekkora követ(főleg ha kalcium tartalmú) fel lehetne oldani. Javaslom, hogy előjegyzés alapján ismét keressék fel valamelyik pécsi kollégát, aki ellátja az édesanyját.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. április 11., 14:57; Megválaszolva: 2011. április 12., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Mi az összefüggés a cukorbetegség és a szívbetegségek között?
        Tudj meg többet az ekcéma tüneteiről, kezelésének módjáról és megelőzéséről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó