• Húgyuti fertőzés .

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már egy fél éve kezelnek magánúton ( bőrgyógyász) gombás fertőzéssel " legalább is így indult, akkor a hímvessző végén jelentkeztek a kiütéses tünetek. Idővel kenőcsös kezeléssel eltűnt a kiütés, nemsokkal utána a hugyút kezdett égni viszketni és egy tenyésztés után kiderült, hogy Klebsiella fertőzésem van, ez egy antibiotikumos kúra után ( Cifran, ofloxin sandoz 200 ) valószínűleg eltűnt, mert, hogy a következő tenyésztéskor már csak egy baktériumot találtak ( enterococcus faecalis )-t . Erre kaptam Diclac 150 ID-T és Augmentint 1g-t , 2 és fél hétre , már az elején kezdődtek a gyomorgörcsök és hasmenés ( barna vörös nyálkás ) . A házi orvosomnak panaszkodtam és mondta, hogy valószínűleg begyulladtak a beleim a sok antibiotikumtól. Leállította a gyógyszert és helyette semicilint írt fel 250g-ost . Végigszedtem, de az égő, sugárzó , viszkető érzés maradt . Nem reagált rá egyik gyógyszer sem. Nem tudom mitévő legyek a gyomrom, és a beleim nem bírják már a gyógyszert. Szeretnék meggyógyulni !!!

        Dr. Gál Mónika válasza a gyógyszerérzékenység témában

        Kedves Kérdező! A rengeteg antibiotikum valószínűleg elpusztította a kórokozó baktériumok mellett a bélflóra védő baktériumai is. Javasolt lenne a normál bélflóra visszaállítása érdekében probiotikum szedése. Húgyuti problémái miatt pedig célszerű lenne-amennyiben van- állandó partnere párhuzamos vizsgálata és kezelése is, hogy egymást ne fertőzhessék újra.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. március 24., 22:46; Megválaszolva: 2011. március 28., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?