• Éjszakai vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő /úr Kisfiam 5 éves és csak nagyon ritkán nem pisil be éjszaka. Volt már egy hét is amikor egyáltalán nem pisikált be, de mostanában minden éjjel megtörténik, így a pelust még mindig használjuk éjszaka. Próbáltam felkölteni, de mindig roszkor, mert már bepisilt.Gondoltam, hogy mielőtt orvoshoz fordulok érdeklődöm, hogy mi ilyenkor az eljárás. Gyógyszer vagy esetleg lelki gondok. Régebben voltak vizelési panaszaink (gyakran érzett ingert, de nem tudott pisikálni), mindenféle vizsgálatot elvégeztek (ultrahang,röntgen,labor),de semmit nem találtak így azt monda az orvos, hogy lelki eredetű. Azóta ez a panasz megszűnt, illetve időnként előjön, de csak ritkán. Egyébként egy okos, kiegyensúlyozott, nem szégyenlős gyerekről van szó. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Balogh Andrea válasza a éjszakai bepisilés témában

        Kedves Kérdező! Az 5 éves koron túl is meglévő éjszakai bepisilést ki kell vizsgáltatni. Addigra a szervezetnek ugyanis meg kell érnie arra, hogy éjszaka a vizelési ingerre felébredjen a gyermek. A háttere sok minden lehet: hormonális, húgyhólyag érzékenység csökkenés, túl mély alvás stb. Ennek az oknak a kiderítésére gyermeknephrológia szakrendelésen van lehetőség. Kérjenek házi gyermekorvosuktól beutalót. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. március 24., 14:34; Megválaszolva: 2011. március 26., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?