• Szülés után megváltozott vizeletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr! 1 éve szültem és a szülés után megváltoztak a vizelési szokásaim. Gyakori a vizelési inger, és lassúbb, csordogálóbb lett a vizelet ürítésem. 1 hónapja elmentem urodinamiás vizsgálatra, a leleten ez áll: Időben elhúzódó, csökkent sebességű, flucrtuáló jellegű vizeletürítés. Vél: megtartott detrusor működés, elhúzódó flow. További urológiai vizsgálat (tükrözés) javasolt. UH: negatív Vizelet tenyésztés: negatív Idő közben a tükrözés is megtörtént, szerencsére teljesen negatív lett, tehát nincs anatómiai oka a dolognak szerencsére. A vizsgáló orvos írt egy gyógyszert (Mestinon) a csökkent vizelet áramlásra, de arra nem tudott választ adni, hogy mi okozza a gyakori ingereket, holott nekem ez a fő problémám. A felírt gyógyszer a tájékoztatója szerint bél renyheségre való, amivel nekem egyáltalán nincs problémám, ezért nem örülnék, ha esetleg bajt, pl hasmenést okozna, ezért nem kezdtem el szedni. Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vizsgálat óta nagyon sokat javult a helyzet, már ami a gyakori ingereket illeti, (gondolom pszichés oka is volt a dolognak), de a vizeletürítés jellege továbbra is olyan, mint volt. Kérem adjon tanácsot, hogy Ön milyen gyógyszert javasolna, mert a vizsgáló orvos nagyon bizonytalannak tűnt e tekintetben. Egy ismerőstől hallottam, hogy neki hólyag erősítő fizioterápiát írt ki az orvos hasonló problémára. Ilyet hol lehet igényelni? Köszönettel, Anikó

        Dr. Kocsis István válasza a urológia témában

        Tisztelt Olvasónk! Leírásából nem derül ki, hogy császármetszéssel, vagy hüvelyi szüléssel, gátmetszéssel szült-e. A hüvelyi szülés, a gátmetszészés, a záróizom, a húgycső körüli szövetek állapotát változtathatja. Első körben gát izom tornát, esetleg jógát szoktunk javasolni. Ilyen csoportok indulnak minden felé, mivel nem Ön az egyedüli, akinek hasonló problémája van. A következő lehetőség a Tens, vagy Detrusan kezelés, amelyek mesterségesen mozgatják meg a gát izomzatát. A következő lehetőség a gyógyszer, ami lehet pl. Mestinon is.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2011. március 16., 13:31; Megválaszolva: 2011. március 20., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?