• PSA teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő! Az elmúlt időszakban (egy évben) vizelési panaszaim vannak. Éjszaka gyakran (2-3 alk.) felébredek mert ki kell mennem a toalettre. Ma éjszaka viszont nem kellett mennem furcsa módon pedig kb. 3 liter folyadékot ittam tegnap. A múlt héten csináltam egy Prosta-check (psa) gyorstesztet, amelynek negatív lett az eredménye. Azt kérdezném, hogy ez egyértelműen arra utal, hogy a prosztatámmal nincs semmiféle probléma? Válaszát köszönöm.

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a PSA témában

        Mivel Ön nagyon fiatal, úgy érzem szükséges elmegyaráznom néhány dolgot. Az úgynevezett gyorstesztek elméletileg a prosztatrák diagnózisában lennének hivatottak segíteni, de hangsúlyoznom kell semmilyen diagonsztikus értékük nincs. Az Ön korában nem igazán tartom lehetségesnek hogy proszatarákról lenne szó, hiszen általában ez 50 feletti férfiakat érint, és legtöbb esetben tünetmentes (!!!!). Inkább prosztata gyulladásra gondolnék, de ennek tisztázására bizalommal forduljon urológus szakorvoshoz.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián

        Kérdés: 2011. március 09., 10:05; Megválaszolva: 2011. március 09., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?