• Bal here fájdalom spermatocele

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR úr!szeretném öntől megkérdezni ,hogy bal here fájdalmam,van urológusomnál jártam és ő elküldőt here ultrahangra.A lelet eredménye.M két here echoszerkezete és keringése szabályos.A mellékherék enyhén duzzadtabbak,bennük kissé tágabb tubuláris képletek láthatók,ezek többségéből Doppler jel nem nyerhető.Néhányban azonban vénás keringés figyelhető meg.M két here alsó pólusa mellett kevés folyadék észlelhető.Ez jobb oldalon 3cmx0.7cm,bal oldalon 1.7cmx0.6cm.Vélemény:Az UH kép elsősorban spermatocele lehetőségét veti fel.2010.08.30.történt.Ezután vissza mentem az urológusomhoz és irt fel 2 doboz cifloxint és a herék fel pócólását jegelését javasolta.De közben MR vizsgálaton voltam ami kimutatta,hogy L4-es csigolya közt sérv van,amire az urológusom azt mondta,hogy össze függés lehet a here fájdalommal.A gerinc sérvemet.2010.10.20-án megműtötték és a here fájdalmam azóta sem csillapodott,és a bal herémen belül van egy megvastagodott sötét ér,amit ha újammal megnyomok még jobban fáj,sőt még van amikor ez a lüktető fájás a bal lábamra is kihat.A gerinc torna után is van amikor elkezd fájni.Szeretném megkérdezni a doktor urat ,hogy ezek után mit javasol?Válaszát előre is nagyon szépen megköszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a here témában

        Tisztelt Olvasónk! Valóban nehézséget szokott okozni az, hogy a gerincproblémák a lábba, lágyéktájra és heretájra sugárzanak. A tágult herevisszerek is okozhatnak ilyen panaszt. Sőt, lehet, hogy az Ön esetében mindkettőről szó van egyszerre. Javaslom a here hidegvizes borogatását, és a derekára buzonyára szed gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillpító hatású gyógyszert. Érdemes várni és tűrni, amíg egyértelműen el lehet különíteni a két eredetet, majd a herevisszér tágulatot is egy kisebb műtéttel lehet szűntetni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 24., 15:29; Megválaszolva: 2011. március 02., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: