• Értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr.Csanádi Gábor Úrnak. Kérdésére válaszolva: Normospermia után valóban Pct teszt következett közepes eredménnyel.Ezek után ondótenyésztés során streptoccocus alfa-haemolizáló és , staphylococcus coag.neg. bacilusra gyógyszert kapott.-pyospermia.Ugyanebből a mintából következett értékek:. Kárencia: 4 nap,Ph:9,Viszk:norm, spermaszám:52M Összecsapódás: + Motilitás: 50%céli.mozgó,15%renyhén,35%mozdulatlan. Mozgásintenzitás +++, IgA: 20/10/70%, Összecsapódás:+++, Mozgásintenzitás:+++ IgG: 10/10/80% Összecsapódás: +++ Mozgásint: ++/+++ Vért nem vettek.Így már lehet tudni mit jelent és mi a gond? Köszönöm szépen segítségét.Anna

        Dr. Csanádi Gábor válasza a spermatogram témában

        Kedves Anna, sajnos a korábbi leveléhez már nincs hozzáférésem, uh már most a kiinduló helyzetre nem emlékszem. Az eredmények egyébként azt sejtetik, hogy az ondóban spermium ellenes antitestek vannak jelen. Ezek funkcióképtelenné tudják tenni a spermiumokat. A "közepes" PCT eredmény nem tudom, mit jelent. Vagy pozitív, vagy negatív, vagy számszerűen van megadva a mozgó spermiumok aránya. Minden esetre ha a pyospermia megszűnt (bár ezek a bacilusok a bőr normál flórájával való szennyeződésként is adódhattak) és/vagy antibiotikum védelemben akár inszemináció is megpróbálható (átlag alatti sikerrátával kell számolni, de egyszerűbb, kevésbé megterhelő és lényegesen olcsóbb), hacsak másként nem látja a nőgyógyász. Az ezt követő lépés a lombik program.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2011. február 09., 18:52; Megválaszolva: 2011. március 06., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: